Belföld

Szlovák és ukrán bűnözőkkel bukott meg a volt jobbikos jelölt

vas zoltán (vas zoltán)
vas zoltán (vas zoltán)

Vas Zoltán lenyúlt egy kamionnyi sportcipőt. A Magyar Nemzeti Gárdában úgy tudják, beteg rokonát ápolja, valójában előzetesben ül.

Ukrán és szlovák alvilági figurák segítségével nyúlt le egy 60 milliós kamionszállítmányt Vas Zoltán, a Jobbik volt országgyűlési képviselőjelöltje – írja az Index. Vas korábban a Magyar Nemzeti Gárda vezetőhelyettese is volt, ott úgy tudják, azért tűnt el, mert beteg rokonát ápolja. Valójában előzetesben van.

A jobbikos politikus 2010-ben a párt XVI. kerületi szervezetének elnöke, egyben országgyűlési képviselőjelöltje volt. Az Index információi szerint társaival együtt, egy Vologya nevű ukrán alvilági figura segítségével még 2013 nyarán meglovasítottak egy kamionnyi sportcipőt.

Vas Zoltán a rakomány lenyúlásához szükséges hamis okmányokat intézte, ennek érdekében a szlovák Ladislav Vojtkóval vette fel a kapcsolatot. Vojtkónak az ukrán Vologya adta el a szükséges hamis rendszámtáblákat, forgalmikat, cégpapírokat, személyiket, de még SIM kártyákat és telefonokat is adott. Vasék ott buktak meg, hogy amikor árulni kezdték az ellopott cipőket, összevesztek egymással.

Vasnak nem ez az egyetlen büntetőügye, 2012 decemberében egy budapesti cég telephelyéről szintén társakkal ellopott egy ötvenmillió forint értékű munkagépet, ezen kívül hitelsértéssel vádolják, amit 2010-ben követett el, amikor a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje volt.

„A Jobbik az a párt, amely végre ki meri mondani az igazságot, valódi rendszerváltást akar, a politikai bűnözés felszámolását és teljes elszámoltatást. Ilyen közegben úgy érzem, érdemes politizálni” – mondta egy interjúban arra a kérdésre, hogy miért a Jobbik színeiben indult.

Később, miután a Jobbikot otthagyta, a Magyar Nemzeti Gárdában bukkant fel. Ott most azt híresztelik, azért tűnt el, mert egy vidéken élő, súlyosan beteg rokonát ápolja. Az igazság viszont az, hogy Vas Zoltán előzetes letartóztatásban van a szombathelyi börtönben.

Fotó: helyihirek.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik