Belföld

Szanyi: normális esetben Orbánt letartóztatnák

Második gyermeküket várja Szanyi Tibor és nála 30 évvel fiatalabb felesége, Xénia – mondta el az MSZP-s európai parlamenti képviselő az Origónak adott interjújában.

A politikus elárulta, még nem választottak nevet a születendő picinek, de ugyanaz az orvos fogja világra segíteni a babát, aki két nagyfiát bő 25 éve.

Szanyi elmondta, fel sem merült benne, hogy zavarná a korkülönbség, és ismerőseik sem akadtak ezen fenn, hiszen Xéniával olyan természetesen kavarodtak össze.

„Olyan ideális ez a kapcsolat, benne most már lassan két gyerekkel, mint valami rózsaszín vattacukor. Vigyor van és boldogság” – jellemezte a képviselő házasságát.

A miniszterelnök évértékelő beszédéről szólva Szanyi elmondta: egy győztes kategóriájú kormányfő inkább a feladatokról, a munkáról beszél, a lúzer pedig ígérget. Szerinte gyenge performansz volt, amit Orbán a Várkert Bazárban csinált, amiben nem látott tartalmat, egyben sértésnek vette, hogy a magyar ember szerinte politikailag inkorrekt.

Szanyi Tibor úgy véli, a Fidesz saját magát verte meg Veszprémben. Szerinte lehet, hogy ez csak egy mobilizációs kudarc volt, mert például nem működtek a Kubatov-listák, de benne lehetett a Simicska-féle turbulencia is. Az ellenzék oldaláról bejött az üzenet, hogy bontsuk le a kétharmadot, s bár ez nem mindig működik a gyakorlatban, a Fidesz verhetetlenségének mítosza is szétfoszlott – tette hozzá.

Szanyi szerint a jobb- és baloldal csatája a hívők és a gondolkodók harca. A politikus saját pártjáról azt állítja, az MSZP 2000-ben elfelejtett gondolkodni, és jelenleg nincs egységes üzenet. A Jobbik azért tud nevető harmadik lenni, mert a Fidesztől el tud csábítani szavazókat, míg ugyanerre az MSZP nem képes – fejtette ki.

A kérdésre, hogy ellopta-e előle a show-t Simicska Lajos, Szanyi azt válaszolta: a Simicska–Orbán-játszma a tolvajlás versenye, ő viszont mindig a politikai gondolatok versenyében maradt.

„Normális esetben egyébként a tolvajok ilyen nyilvános hajba kapása után a rendőrség azonnal letartóztatja mindkettőt” – mondta az Origónak Szanyi Tibor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik