Belföld

Két részre szakadt Gyurcsány cége

gyurcsány (gyurcsány)
gyurcsány (gyurcsány)

A Demokratikus Koalíció elnöke, volt miniszterelnök milliárdos befektetéseit új vállalkozás kezeli - írja a napi.hu. Az Altus Zrt.-ből kiváló új kft. viszi tovább a vagyonkezelést, míg a régi társaság fő profilja a tanácsadás lesz.

Az Altus Portfólió Kft.-t februárban jegyezte be a bíróság 350 millió forint jegyzett tőkével, a cég vezetője Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára a Céginfo.hu adatai szerint.

A kft. Gyurcsány vagyonkezelő cége, az Altus Befektetési Zrt.-ből kiválva jött létre: az Altus Portfólió Kft. viszi tovább a vagyonkezelést, míg az Altus Zrt. fő tevékenysége az üzletviteli, egyéb vezetési tevékenység lett – közli a lap.

Ezzel a lépéssel az Altus Portfólió Kft.-hez kerültek az értékes vagyonelemek: a Motim Zrt. és a Béta-Roll Zrt. részvényei, továbbá a BudaShen Kereskedőház Kft. is. A zrt.-nél a tanácsadáshoz szükésges elemek maradtak.

Az Altus Zrt. 845,1 milliós saját tőkéjéből a szétválás után 39,6 millió maradt a cégnél, míg 805,5 millió jutott az új kft.-nek.

A tervezett átalakításról már tavaly szeptemberben beszélt Dobrev Klára a hvg.hu-nak. Akkor azt mondta, vagyont nem vonnak ki a cégből, de a fejlesztéspolitikai kft.-be új tulajdonosokat is bevesznek majd. Az interjúból az is kiderült, hogy Dobrevék a Balkánon kezdték az uniós források felhasználásához kapcsolódó tanácsadást, Magyarországon nem dolgoznak – számol be a napi.hu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik