Belföld

Patkány bújt elő a panellakás vécéjéből

Egy szegedi első emeleti panellakás vécéjéből mászott elő a patkány. A szakember szerint a rágcsálók akár a második emeletig is képesek feljutni a csöveken keresztül.

“Vízcsobogást hallottam a mosdó felől, először arra gondoltam, eltört egy cső. Kimentem a fürdőszobába, felkapcsoltam a villanyt, és a vécéből nézett rám egy méretes patkány” – számolt be az esetről a delmagyar.hu-nak egy férfi, aki a földszinti lakást bérli irodaként, és le is fotózta a vécéből kikakdikáló állatot. A férfi rácsukta a patkányra a vécé fedelét, majd később elpusztította a rágcsálót. 

Horváth István, a Fedora Plusz Kft. ügyvezető igazgatója szerint a csongrádi megyeszékhelyen egyre gyakrabban fordul elő, hogy a lakók patkánnyal találkoznak a fürdőszobában. “Az állat a bűzelzárón keresztül is feljut a lakásba. A csatornarendszeren keresztül jut el az ingatlanokig, a patkány szereti a fekáliát és a nyirkos helyeket” – mondta Horváth István.

A szakember tud olyan esetről, amikor az állat a második emeletig is eljutott. A patkány nem élelmet, hanem életteret keres. Gyakorlatilag a területét próbálja szélesíteni, élőhely után kutat. Az irtáson kívül egy megoldás létezik a rágcsáló megállítására, ha lecsukva tartjuk a vécé fedelét, mondta Horváth István. A rágcsáló nem az éhség miatt rág, hanem fogait koptatja, ezért esik neki a vezetékeknek, csöveknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik