Belföld

Buda-Cash: szocialista pénzügyminisztereket idéz be a Fidesz

buda-cash (buda-cash)
buda-cash (buda-cash)

Szerintük az ügy azért szocialista brókerbotrány, mert szocialisták törvénymódosításai tették lehetővé a „keményen dolgozó kisemberek” pénzének eltüntetését.

Újabb szocialista szálakkal próbálja a baloldali politikusok érintettségét igazolni a Fidesz, miután kiderült, hogy bődületeset bakiztak, amikor az egykori Globex-botrány főszereplőjét a bedőlt brókercég vezérigazgatójával azonosították.

A kormánypárt azt írja közleményében, hogy a Buda-Cash korábbi felügyelőbizottsági elnöke Antali Károly, a Bajnai-kormány biztosa és miniszteri kabinetfőnöke volt, mégsem kérdezte a magyar sajtóban senki, hogy Antali mit tudott a Buda-Cashnél zajló csalásokról. „A Buda-Cash-ügy azért szocialista brókerbotrány, mert a keményen dolgozó kisemberek pénzének eltüntetését a szocialisták törvénymódosításai tették lehetővé, és Bajnai Gordon szocialista kormánya láthatóan megbízott a Buda-Cash vezetőiben” – közölték.

A Fidesz hétfőn az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésére beidézi Antalit, arra kíváncsiak, mit tudott a csalásokról és tájékoztatta-e erről Bajnait. László Csaba és Draskovics Tibor volt szocialista pénzügyminisztereket is beidézi a párt, miután az ő kezdeményezésükre törölték el a brókercégek kötelező kétévenkénti helyszíni ellenőrzését, valamint Veres Jánost, aki a korábbi kettő helyett ötévenkénti ellenőrzést írt elő.

„Beidézzük Farkas Ádámot, a pénzügyi felügyelet Bajnai kormánya idején kinevezett elnökét, akinek elnöksége alatt 2010 májusában elvégezték a Buda-Cash helyszíni ellenőrzését és mindent rendben találtak, holott már akkor tízmilliárdok hiányozhattak a keményen dolgozó kisbetétesek pénzéből. Mindannyiuknak válaszolniuk kell, miért könnyítették meg a brókercégek garázdálkodását, mit tudtak a csalásokról, és ha tudtak róla, miért nem léptek fel ellene kellő időben?” – áll a Fidesz közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik