Belföld

Buda-Cash: csúnyán felsült a Fidesz

Rogan-Antal(210x140).jpg (Rogán Antal)
Rogan-Antal(210x140).jpg (Rogán Antal)

Csak névrokon az a Gyarmati János, akire hivatkozva „szocialista brókerbotrányt” emleget a kormánypárt.

Napok óta azért harsogott „újabb szocialista brókerbotrányról” a Fidesz a Buda-Cash ügyében, mert azt hitték, hogy a Globex-botrány egyik régi szereplője a Buda-Cashben is vezető szerepet töltött be – írja a Cink. Rogán Antal fideszes frakcióvezető szerint az MSZP bűnösségét az bizonyítja, hogy „hosszú ideig lehetett a Buda-Cash vezérigazgatója az a Gyarmati János, aki korábban a Globex-ügy gyanúsítottja volt”, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ugyanezt a verziót adta elő. A kommunikációt arra építették, hogy a szocialisták alatt olyan laza volt a pénzügyi ellenőrzés, hogy ilyen „sötét alakok” is vezethettek brókerházat.

Az Index azonban kiderítette, hogy a Buda-Cash vezérigazgatójaként tevékenykedő Gyarmati Jánosnak semmi köze nincs globexes névrokonához. A Fidesz mindössze annyit reagált a tévedésre, hogy „Gyarmati János esetében lehet, hogy névazonosságról van szó, azonban az általunk megnevezett Gyarmati János sem makulátlan a brókerbotrányban”.

A Fidesz megmagyarázza: ezért szocialista brókerbotrány a Buda-Cash

“Ez az ügy nem Gyarmati János személye miatt szocialista brókerbotrány, hanem azért, mert a Buda-Cash korábbi felügyelőbizottsági elnöke, Antali Károly a Bajnai-kormány kormánybiztosa és miniszteri kabinetfőnöke volt” – közölte szerkesztőségünkkel a Fidesz cikkünk megjelenése után. De nemcsak ezért: a kormánypárt közleménye úgy folytatódik, hogy “ezen kívül a Buda-Cash-ügy azért szocialista brókerbotrány, mert a keményen dolgozó kisemberek pénzének eltüntetését a szocialisták törvénymódosításai tették lehetővé, és Bajnai Gordon szocialista kormánya láthatóan megbízott a Buda-Cash vezetőiben. Érdekes, hogy azt a Gyarmati Jánost próbálják menteni, aki korábban is büntetve volt, hiszen megsértette a tisztességtelen árfolyam-befolyásolás tilalmára vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket – amiért a PSZÁF egymillió forintos büntetést rótt ki rá – illetve, aki 100 milliárd forint eltüntetésében vett részt”.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik