Belföld

Beázik a Keleti aluljárója, vödrökkel fogják fel a vizet

Több helyen málik a vakolat, eső után pedig beázik a Keleti pályaudvar aluljárója, amit tavaly adtak át. Az építtető nyár eléjére ígér vizsgálatot, a csöpögő vizet most vödrökkel fogják fel.

“Több ponton és több okból is beázik a Keleti aluljárója. Nem csak az ázással van gond, itt-ott már hiányos a folyosók burkolata is, a vízelvezető rácsok pedig láthatóan rozsdásodnak” – írja az Origo. A 7,3 milliárd forintért felújított aluljáró legkritikusabb része a Festecsics utca felé vezető folyosó, ami látványosan nedvesedik. A hírportál cikke szerint nem kizárt, hogy a 2004 és 2006 között elkészült aluljáró-szakasz éppen a vízgátló födémszigetelés hibája miatt ázik be, valószínűleg azért, mert a későbbi építkezések során többször is megbontották felette az utat. A DBR Metró Projekt a lapnak ezzel kapcsolatosan azt írta, a nedvesedés ugyanakkor “csak időszakosan és csak kismértékben van jelen”.

A 4-es metróhoz tartozó aluljáró már tavaly júliusban beázott. A zöldfelület miatt beépített vasbeton elemek hibája okozhatja a beázást, bár erre egyelőre sincs bizonyíték. A DBR tavasz végére-nyár elejére ígéri a problémákat feltáró első helyszíni bejárást. A beázó szakaszok és a szigetelés javítása 25-30 millió forintba kerülhet az építtető előzetes becslése alapján, a munkát viszont csak felülről tudják elkezdeni. Emiatt aszfaltbontás és forgalomelterelés lehet a Keleti pályaudvar környékén. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik