Belföld

Orbán beszáll a ringbe

A miniszterelnök a jövőben beszáll a politikai pofozkodásba, és a Jobbik is számíthat egy mélyütésre – derül ki a Népszabadság cikkéből.

A maga helyén és ereje szerint mindenkinek bele kell állni a harcba, ha az orbáni berendezkedést, vagy ha úgy tetszik, a centrális erőteret bármelyik oldalról, „a két szélsőség”, a Jobbik, illetve a balliberális erők részéről veszély fenyegeti – értesült a Népszabadság.

Orbán Viktor a veszprémi sokkoló vereség, a kétharmados többség elvesztése után ismét egyértelművé tette a Fidesz-vezetés számára, hogy a maga posztján mindenki egy katona, akinek a tőle elvárt lojalitást adott pillanatban bizonyítania kell.

A kormányfőhöz közel állók arra hívták fel a figyelmet, hogy Orbán „nem most, hanem jóval korábban mindenkivel egyenként megkötötte a maga alkuját”. Ez állítólag arról szólt, hogy jó előre elmondta, kormányzása idején nemcsak nagy társadalmi érdeksérelmekkel járó intézkedések lesznek, de olyan rendszereket is fel akar forgatni, amelyek esetén a jobboldali holdudvarhoz tartozók, konzervatív körök megszokott viszonyrendszere is változhat.

A jövőben a miniszterelnök is „odamondogatósabb” szerepre készül, és várható egy komolyabb csapás is a Jobbik felé. Egy magas rangú forrás ugyanis úgy fogalmazott „a jobbikosok még nem tudják, milyen az, amikor mélyütést kapnak. Majd megtudják, lehet, még Tapolca előtt”.

Orbán állítólag nem aggódik nagyon a Fidesz milliós népszerűségvesztése miatt. Egyrészt bízik a szerencsében, hogy nem lesz életképes, komoly politikai ellenfele, másrészt bízik az elkövetkező három évre tervezett pozitív kormányzati döntések kedvező hatásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik