Belföld

Megszólalt Orbán veje

tiborcz istván (tiborcz istván)
tiborcz istván (tiborcz istván)

És mérges. Tiborcz Istvánt félmilliárdos informatikai közbeszerzéssel és szlovák céggel hozták összefüggésbe, amit ő visszautasít.

Tiborcz István szerint Juhász Péter, az Együtt alelnöke valótlan tényeket közöl és valótlan következtetéseket von le, amikor azt állítja, hogy olyan szlovákiai cég nyert egy tavalyi magyar közbeszerzésen, melyen több áttételen keresztül ő is tulajdonosa.

Juhász azt állította, hogy 2014 novemberében az Országos Egészségbiztosítási Pénztár informatikai fejlesztésre kiírt pályázatát a Tiborcz érdekeltségébe tartozó szlovákiai Asseco Central Europe nyerte el, 500 millió forintos ajánlattal. A politikus szerint a cég többségi tulajdonosa a magyar Asseco Hungary Zrt., amely 49 százalékban a TSDM Holding tulajdonában van. A TSDM Holding egyik tulajdonosa pedig Martonyi János volt külügyminiszter fia, a másik pedig a Green Investment Kft., mellyel különböző közvilágítási tendereken indult Tiborcz István.

A miniszterelnök veje közölte, hogy az Asseco Central Europe s.a. társaságban tulajdonrésszel sem közvetett, sem közvetlen módon nem rendelkezik és nem is rendelkezett. Azt is határozottan visszautasítja, hogy adóelkerüléssel hozzák összefüggésbe.

Tiborcz közölte: az általa részben birtokolt TSDM Kft. az Asseco Hungary Zrt.-ben kisebbségi tulajdonos, a többségi részesedés az Asseco Central Europe-é.

A miniszterelnök veje azt mondta: Juhász több személy személyiségi jogát is megsértette és rossz hírnevét keltette valótlan információk közlésével, ezért a szükséges jogi eljárásokat még szerdán elindítja. Ugyanakkor „tisztelettel kéri” Juhász Pétert, hogy „az ilyen politikai haszonszerzési célú közleményektől szíveskedjen tartózkodni, továbbá, mint az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért mozgalom tagja felelősséggel, valós és hiteles tények alapján tájékoztassa a nyilvánosságot”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik