Belföld

Vagyonnyilatkozatok: Lázárnak 17 ingatlanja van

vagyonnyilatkozat (vagyonnyilatkozat)
vagyonnyilatkozat (vagyonnyilatkozat)

De számos olyan képviselő is akad, akinek se lakás, se autó nincs a nevén – a Fidesztől a Jobbikon át a szocialistákig. Hiszékeny Dezsőnek viszont lett egy fél lakása.

14 képviselőnek semmilyen ingatlan nincs a nevén – írja az ATV.hu a képviselői vagyonnyilatkozatok vizsgálata alapján. Közéjük tartozik Hoffmann Rózsa volt köznevelési államtitkár, Szászfalvi László volt egyházügyi államtitkár, Volner János Jobbik-alelnök, Farkas Gergely jobbikos frakcióvezető-helyettes, valamint Velez Árpád, az MSZP pártigazgatója – derül ki a K-Monitor által feldolgozott bevallásokból.

Se autója, se lakása nincs például Vona Gábornak, a Jobbik elnökének, Ágh Péternek, a Fidelitas elnökének, Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselőnek, Szabó Szabolcsnak, az Együtt politikusának vagy a jobbikos Z. Kárpát Dánielnek.

Ennél jobban megy például a fideszes Hargitai Jánosnak: neki tíz pótlapot kellett a vagyonnyilatkozathoz csatolni, hogy fel tudja sorolni minden birtokát, de Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek is 17 ingatlanja van.

A tavalyi nyilatkozathoz képest váratlanul gyarapodott Bencsik János fideszes képviselő vagyona legalább hét jelentős méretű békésszentandrási földterülettel, noha ezt bevallása szerint 1996-ban örökölte. Szijjártó Péter az állítólagosan széles családi összefogással megvásárolt dunakeszi luxusvillát is feltüntette vagyonnyilatkozatában, ennek fele arányban tulajdonosa. A hivatali vesztegetéssel vádolt szocialista Hiszékeny Dezső pedig egy 96 négyzetméteres lakás felének tulajdonjogával gyarapodott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik