Belföld

Rádiójáték főgonosza lett a II. kerületi polgármester

láng zsolt háza (láng zsolt)
láng zsolt háza (láng zsolt)

A Kossuth rádió sorozatában a „Felemásszemű” villájának pontos címe ugyanaz, mint Láng Zsolté.

A közrádió népszerű ifjúsági regényében, az Időfutárban a II. kerületi Apostol utcában van a hatalomért és pénzért bármire képes Felemásszemű villája – a rádiójátékban a házszám is elhangzik. A cím meglepő módon ugyanaz, mint ahol a II. kerületi polgármester, Láng Zsolt több százmilliós villája található – írja a Blikk.

Az alkotó szerint nincs szó utalásról, a mű megírásának idején, három éve még fás, ligetes terület volt a helyszínen. Az Apostol utcának jó a hangzása, a házszámot találomra írták – mondta Tasnádi István író.

A rádióregényhez hasonlóan a politikus háza is magas kerítéssel körülvett erődszerű építmény, az utca felé csak lőrésszerű ablakok néznek és a valóságban is tele van kamerákkal. Tasnádi szerint azonban az Időfutár egy ártalmatlan ifjúsági regény, bár egy nehezen tagadható fricska előfordul a műben: a gonosz tanfelügyelőt, aki a főszereplők iskoláján az alaptantervet követeli, Hoffmann Jácintnak hívják.

Láng Zsolt elmondta: ő is beszélt az alkotókkal, akik megnyugtatták, hogy véletlenül sem akartak politikai utalásokat tenni a sorozatba, tisztázták, hogy a rádiójáték megírásának idején egy beépítetlen területet szemeltek ki.

Google Streetview

Ajánlott videó

Olvasói sztorik