Belföld

Schmidt Mária csúnyán kiakadt Lázár Jánosra

schmidt-maria(210x140).jpg (schmidt mária, )
schmidt-maria(210x140).jpg (schmidt mária, )

A történész szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter szándékosan akadályozza a Sorsok Házának megnyitását. Csalódott, mert ez eddig nem volt a Fideszben szokás.

Nem volt felkészülve arra, hogy nem csak az ellenzék részéről érik majd támadások – ezt mondta az ATV-nek Schmidt Mária történész, a Terror Háza igazgatója. Arra panaszkodik, hogy nem halad előre a Sorsok Házának ügye, amely a holokauszt gyermekáldozatainak állítana emléket, mert a Miniszterelnökség nem kötötte meg a Terror Házával a megfelelő szerződéseket, noha kormányhatározat született arról, hogy ezt meg kell tenni. A szükséges forrást sem kapták meg.

Schmidt Mária szerint Lázár János feladata lenne a szerződések megkötését elrendelni, a pénzt rendelkezésre bocsátani, de hiába keresték, ez nem történt meg. Hónapokkal ezelőtt, amikor utoljára beszéltek, Lázár azt mondta: minden sínen van. Több alkalommal tárgyaltak egyébként a hátuk mögött a projektről, amire meg se hívták a Terror Háza képviselőit – mondta Schmidt.

A Miniszterelnökség gyakorlata semmilyen múzeumnyitásnál nem szokványos – fejtegette az igazgatónő, aki hozzátette: nem volt arra felkészülve, hogy a támadások nemcsak az ellenzék és ellenérdekelt felek részéről fognak érkezni. Csalódott, mert ez nem volt a Fideszben eddig szokás. Egy félkész munka áll félbehagyva, noha Schmidt Mária úgy látja, hogy már bizonyítottak – ezt egyebek mellett Lázár János is tudja, mert polgármestersége idején Hódmezővásárhelyen két intézményt hoztak létre a Terror Háza munkatársai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik