Belföld

Így száll harcba Orbánnal Simicska

Magyar Nemzet (Magyar Nemzet, Hír tv, Lánchíd rádió, )
Magyar Nemzet (Magyar Nemzet, Hír tv, Lánchíd rádió, )

Az üzletember nemcsak a Magyar Nemzetet, hanem a Lánchíd Rá­diót és a Hír TV kisebbségi részét is megvette a vele szakító Liszkay Gábortól, majd házon belül villámgyorsan továbbadta. A portfólió rapid átrendezését opciós vagy elővételi szerződések segíthették. A miniszterelnök ellen „csatasorba rendezett” céghálót a Népszabadság mutatta be friss cégbírósági adatok alapján.

Liszkay Gábor február hatodikán mondott le ötödmagával a Simicska-médiabirodalomban viselt vezetői pozíciójáról, még aznap megszületett minden megállapodás a részesedései megvásárlásáról.

Simicska a Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Kft.-ben, és a Lánchíd Rádióban is többségi részesedést vett át egykori bizalmi emberétől, aki a Hír TV-­beli 30 százalékát is eladta a nagyvállalkozónak – írja a Népszabadság hétfői száma friss cégbíró­sági adatokra hivatkozva.

A lapnak az ügyekre rálátó forrásuk azt mondta, hogy bár a sajtó eddig ­kevéssé tárgyalta Liszkay Gábor két másik cégrészesedésének eladását, a részek vételára messze a Simicska Lajos által említett százmillió alatt áll. Már csak azért is, mert „lehetnek” Simicska és szoros üzlettársai között a cégeladásokra vonatkozó opciós vagy elővételi megállapodások.

A cikk emlékeztet, hogy a kiadók két héttel ezelőtti köz­leménye szerint Simicska Lajos a Lánchíd Rádió Kft. 25-25 százalékát eladta a bizalmasának számító Fonyó Károly tulajdonolta Megapolis Mediának, illetve a vele hasonlóképp nagyon szoros üzleti kapcsolatban álló Tóth Marianna és Kovács István jegyezte Pro-Ráta Zrt.-nek. A Nemzet Kft. ­„döntő hányadát” szintén ehhez a két céghez juttatta. Simicska Hír TV-beli részvényei a Megapolis Mediáé lettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik