Belföld

Áder kérte, a közmédia teljesítette

onos-eso-fagy-jegpancel(3)(960x640).jpg (ónos eső, fagy, jégpáncél, erdő, természet, katasztrófa, )
onos-eso-fagy-jegpancel(3)(960x640).jpg (ónos eső, fagy, jégpáncél, erdő, természet, katasztrófa, )

Az államfő kérésére tematikus napot rendez a királyi tévé és a Magyar Rádió S.O.S Bajban az erdő címmel.

A tavaly decemberi ónos eső és jegesedés okozta erdőkárok enyhítését célzó civil összefogást, társadalmi szolidaritást állítja ma középpontba a közmédia S.O.S. Bajban az erdő! című tematikus napja. A televíziós programok mellett a Kossuth Rádió számos műsora is foglalkozik a témával – számol be a kezdeményezésről az MTI.

A televíziós műsorfolyam vasárnap reggel fél kilenctől este 10-ig tart főként a Duna csatornán, az eseményeket nyomon lehet követni a mediaklik.hu/sosbajbanazerdo címen is. A közmédia a tematikus napon a károk enyhítését célzó civil összefogásra helyezi a hangsúlyt, bemutatják, milyen károk keletkeztek az erdőkben és mit tettek eddig ezek felszámolásáért, enyhítésük érdekében.

A fő helyszín a Visegrádhoz tartozó Apátkúton lesz, ahonnan a nap folyamán többször is élőben jelentkeznek. Erre a helyszínre látogat majd el Áder János köztársasági elnök is, akinek felkérésére a közmédia megrendezi a tematikus napot. Emellett a Mátrából, a Vértesből és a Pilisből is többször is élőben jelentkeznek be a közmédia munkatársai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik