Belföld

A NAV vizsgálja a roma önkormányzat pénzeit

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Fővárosi Főügyészség abban az eljárásban, amelyet Hadházy Ákos kezdeményezett az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) részvételével zajló Híd a munka világába program gyanús pénzköltései miatt – írja a Magyar Nemzet.

A hivatali visszaélés bűntett vonatkozásában elutasították Hadházy Ákos (LMP) feljelentését, amelyet a Híd a munka világába program pénzeinek felhasználása miatt tett. Ugyanakkor költségvetési csalás gyanúja miatt nem kizárt, hogy nyomozás indul, ugyanis a hatóság feljelentéskiegészítést rendelt el, amivel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi főigazgatóság központi nyomozó főosztályát bízta meg – tudta meg a Magyar Nemzet a Fővárosi Főügyészségtől.

Bagoly Bettina, a főügyészség szóvivője elmondta: a kiegészítés határideje tizenöt nap, ami egyszer meghosszabbítható.

 
Hadházy Ákos (Fotó: MTI) 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere személyesen rendelt el vizsgálatot az ORÖ vitatott pénzköltései miatt. Ennek során azt ellenőrzik majd, hogy a Híd a munka világába program szakmai terve és támogatási szerződése összhangban van-e. Az ellenőrzés alapján döntenek majd a támogatás kifizetésének mértékéről, illetve a Nemzetgazdasági Minisztérium bevonásával a program módosítását is kezdeményezhetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik