Belföld

Piaci árat fizet a blogolásért az MTVA

MTVA blog (MTVA blog)
MTVA blog (MTVA blog)

Az új blogvonal áráról nem árult el sokat az MTVA, céljaikról viszont igen: meghatározóak akarnak lenni a blogos térben.

Ahogyan korábban megírtup: Polgármesterek, helyettes államtitkárok, intézményvezetők, Századvég-elemzők bukkannak fel a közmédia blogfelületein. A hirado.hu blogketrecében olyan – többségében jobboldali – szerzők írásaival találkozhatunk, mint Schmidt Mária, Lánczi Tamás vagy Prőhle Gergely, az EMMI helyettes államtitkára.

A Cink megtudta: az eddigiek mellé új blogok érkeznek, az MTVA pedig célul tűzte ki maga elé, hogy a blogos tér meghatározó szereplői legyenek: “Az év végére szeretnénk elérni, hogy a bloggazdáink, illetve a blogok kiemelt szerzői meghatározóak legyenek a blogos térben.”

Mindennek anyagi vonzatairól nem tudtunk meg sokat, az MTVA válaszában közölte: “A piaci sztenderdek alapján történik a bloggazdák és a cikkírók felkérése” – írták. Indoklásuk szerint folyamatosan vizsgálják a tartalomfogyasztási szokások változásait, ezért döntöttek az új véleményvonal bevezetése mellett. Az új blogoknál az MTVA szabad kezet adott a bloggazdáknak azzal kapcsolatban, kit hívnak meg szerzőként. “A jelenlegi blogíróink többsége nem köthető egyetlen kormányzati szervezethez sem” – jelentették ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik