Belföld

Ebben engedhet az RTL Orbánéknak

rtl-klub(210x140).jpg (rtl klub)
rtl-klub(210x140).jpg (rtl klub)

A csatorna híradója nem lesz kevésbé kormánykritikus, akkor sem, ha változik a reklámadó, de azért van, aminek örülhet a kormány.

Az RTL-csoport visszavonja az Európai Bizottsághoz benyújtott panaszát, ha a parlament módosítja a reklámadótörvényt, s megszünteti az RTL Klub diszkriminációját– ezt mondta a Népszabadság információi szerint Thomas Rabe, a Bertelsmann-csoport vezetője Orbán Viktornak, aki jelezte, a kormány előkészítette a módosítást.

A lap úgy tudja, hogy Rabe, Guillaume de Posch, az RTL-csoport társ-vezérigazgatója és Andreas Rudas, a Délkelet-Európáért felelős regionális igazgató társaságában találkozott az RTL Klub budapesti igazgatóival és az RTL Klub Híradójának munkatársaival is. Úgy tudják, mindhárman egyértelművé tették, hogy az RTL-csoport nem köt semmilyen háttéralkut. Azt is világossá tették, hogy tartalmi kérdésekben nem kötnek semmilyen kompromisszumot a magyar kormánnyal.

A cikk szerint a korábban előkészített megállapodás rögzítésére jöttek Budapestre: ha a parlament módosítja a reklámadóról szóló törvényt, s megszünteti az RTL Klub diszkriminációját, akkor az RTL-csoport visszavonja az Európai Bizottsághoz tavaly ősszel benyújtott panaszát.

Szerda este Simicska Lajos a lapnak azt nyilatkozta, hogy ha a kormány valóban a tervezett ötszázalékosra módosítja és szétteríti a médiavállalkozások között a reklámadót, akkor a már jelenleg is zajló médiaháború biztosan folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik