Belföld

RTL Híradó: külföldi irodákat nyit a Magyar Nemzeti Bank

Külföldi nagyvárosokban nyit irodát a Magyar Nemzeti Bank. A külképviseletek szükségességét azzal indokolták, hogy a jegybanknak be kell kapcsolódnia a nemzetközi tudományos vérkeringésbe.

Bejrútban, Buenos Airesben, Hamburgban, New Yorkban, Párizsban és Rómában lesz jegybanki külképviselet. Azt viszont nem tudni, hogy mindez mennyibe kerül – számol be az RTL Klub Híradója. A Magyar Nemzeti Bank a hírműsornak csupán annyit válaszolt, a szakmai együttműködést szeretné erősíteni a külföldi irodákkal. A műsor felidézi, hogy korábbanléteztek hasonló jegybanki külképviseletek, de az utolsó is bezárták az 1990-es években.

Bodnár Zoltán korábbi nemzeti banki alelnök szerint nincs szükség ilyen irodákra, ráadásul drága őket fenntartani. “Rómában vagy Bejrútban a Magyar Nemzeti Bank képviselőjének olyan hihetetlenül sok dolga aligha lesz, ami az ő nyolcórás munkáját kitöltené” – mondta a szakember. 

A tervek szerint a külüföldi irodákban egy irodavezető, egy közgazdasági és pénzügyi elemző, illetve egy asszisztens dolgozik majd. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik