Belföld

„Nem illik elárulni”, mennyire jótékony Schmitt Pál

A volt államfő unja a jövedelmére vonatkozó kérdéseket, szívesebben válaszolna arra, mennyire megtisztelő a Nemzet Sportolójának lenni.

Schmitt Pál titkársága szerint nem ildomos elárulni, hogy kinek és mekkora összegben jótékonykodik a volt köztársasági elnök – írja a Bors. A lap emlékeztet arra, hogy ömlik a pénz a volt államfőhöz: a Nemzet Sportolójaként 630 ezres havi javadalmazásban részesül, de másfél millió forintos köztársasági elnöki tiszteletdíjat is kap. Kétszemélyes elnöki titkárságra, autóra, sofőrre jogosult, rezsire, egészségügyi ellátásra nem kell költenie.

A lap megkérdezte a titkárságot, hogy tervez-e lemondani Schmitt Pál valamely bevételéről jótékonysági célra. „Az elnök úr rengeteg jótékonysági akcióban vesz részt, ám ezt nem azért teszi, hogy hivalkodjon vele. Nincs szándékában megosztani a közvéleménnyel, hogy mekkora összegeket fordít adományozásra” – közölte Ember Andrea személyi titkár.

Hozzátette: Schmitt Pál már unja a bevételeire vonatkozó kérdéseket és szívesebben foglalkozik azokkal, amelyekre elmondhatja, mennyire megtisztelőnek tartja, hogy a Nemzet Sportolója lett. A volt államfő úgy hiszi, a plágiumbotrányból jól jött ki és meg sem fosztották doktori címétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik