Belföld

Gulyás elhatárolódott G. Fodor kijelentéseitől: „Ideológiai ámokfutás”

A törvényalkotási bizottság fideszes elnöke, Gulyás Gergely szerint a kormánypártoktól távol áll az, amit a Századvég elemzője a polgári Magyarországról, mint politikai termékről állított – derült ki az ATV műsorából.

A veszprémi választási vereséget értékelte Gulyás Gergely az ATV Start című műsorában, amely során a riporter a Fidesz ideológiai hátteréről kérdezte G. Fodor Gábor és Navracsics Tibor kijelentései tükrében.

Gulyás hangsúlyozta: G. Fodor Gábor nem a Fidesz politikusa, „azzal az ideológiai ámokfutással, ami ebben az interjúban elhangzott, nem tudok mit kezdeni, csak azt tudom mondani, hogy nagyon távol áll mindaz, ami ott elhangzott attól, amit a kormánypártok a polgári Magyarországról gondolnak”.

Hozzátette: „Nagyon fontosnak tartom, hogy ez legyen egyértelmű, hogy nemhogy nem azonosulunk ezzel, hanem egy olyan káros és haszonelvűnek tetsző politika alapvetésének tartjuk az ott elhangzottakat, ami elfogadhatatlan.”

Gulyás arról is beszélt, hogy elviekben sem tartaná helyesnek, ha személyekre lebontott bűnbakkeresés indulna el. „Szerintem ettől tartózkodni kell, nincs is ilyen szándék a Fideszben és Navracsics Tibor esetében is az ilyen állításokat indokolatlannak tartom” – fogalmazott.

A Századvég stratégiai igazgatója, G Fodor Gábor a Magyar Narancsnak adott interjújában egyebek mellett arról beszélt – sok jobboldali publicista haragját kiváltva –, hogy a „polgári Magyarország” lényegében politikai termék, marketingszöveg volt, a jobboldali értelmiség pedig tévedésben él, amikor ezt realitásnak véli.

Navracsics Tibor pedig a veszprémi választások kapcsán arról nyilatkozott, hogy a Fideszben egyre erőteljesebbé vált a fúrás, míg a “közös ügyről, a polgári Magyarországról kevesebbet beszélünk és annak szellemében kevesebbet cselekszünk”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik