Belföld

Folytatódik a tisztogatás Simicska médiájában

fehér béla (fehér béla)
fehér béla (fehér béla)

Menesztették a hétvégi melléklet szerkesztőjét, Fehér Béla elbocsátása megdöbbenést váltott ki a szerkesztőségben.

Az Index úgy értesült: azonnali hatállyal elbocsátották a Magyar Nemzet szombatonként megjelenő Magazinjának szerkesztőjét, Fehér Bélát. A portál információi szerint az e heti szám szerkesztése közben közölték vele, hogy ez már nem az ő dolga, belépőkártyáját bevonták és már be se kellett mennie szerdán a munkahelyére.

Fehér negyven évig dolgozott a lapnál, eltávolítása mögött az állhat, hogy az új lapvezetés a hétvégi magazint is politikai tartalommal töltené meg, noha népszerűségét annak köszönhette, hogy a szerkesztők kerülték az aktuálpolitikát. Az utóbbi egy évben volt, hogy hétvégén sikerült a hétköznapi példányszámot megduplázni a mellékletnek köszönhetően.

Fehér Béla elismert író, Kossuthkifli című regényének sorozatváltozatát március 15-től vetíti a Duna TV. Helyére nem helyettese, Margittai Gábor kerül, őt beosztott újságíróvá fokozzák le, hanem Wekerle Szabolcs korábbi munkatárs, társszerkesztője pedig a volt Hír TV-s szerkesztő György Zsombor lesz.

Az Index információi szerint többen fontolgatják felmondásukat az elmúlt hetek átrendeződései miatt. Szerdán a Hír TV egyik legismertebb műsora, a Célpont riporterei egy videoüzenetben jelentették be felmondásukat, melyben gyakorlatilag „hűségesküt” tettek a Simicska által legecizett Orbán Viktor mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik