Belföld

Egyeztetnek a Déli sorsáról

Déli pályaudvar (Déli pályaudvar)
Déli pályaudvar (Déli pályaudvar)

A pályaudvar jövőjéről a nemzeti fejlesztési miniszter vizsgálja meg a lehetőségeket, és konzultál a kérdésről a társadalmi, a civil, az önkormányzati és a gazdasági szférában.

Plusz egymilliárd forintot biztosít a kormány árvízi és belvízi védelemre a költségvetési soron szereplő összegen felül – ismertette Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a kormány szerdai döntését az MTI kérdésére válaszolva.

Giró-Szász András elmondta, hogy emellett a kormány elé került a budapesti Déli pályaudvar jövőjével kapcsolatos kérdéskör is. “A pályaudvar jövőjével kapcsolatban felkérte a kormány a nemzeti fejlesztés minisztert, hogy vizsgáljon meg minden lehetőséget és folytasson minél szélesebb körű konzultációt ebben a kérdésben a társadalmi, a civil, az önkormányzati és a gazdasági szférában egyaránt” – mondta az államtitkár.

Az Amnesty International Magyarországról szóló, szerdán közzétett jelentésére reagálva az MTI kérdésére azt mondta: “a kormány arra törekszik, hogy a transzparencia minél mélyebb és a lehető legszélesebb körű legyen minden területen”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik