Belföld

Siklós pénze is a Buda-Cashnél van

Siklós városának 170 millió forintja ragadt be a brókercég felfüggesztése miatt. Egyelőre nem kell csekkeket befizetni, a város viszont csak kerülőutakon tudja kifizetni a béreket.

Válságstábot hívott össze dr. Marenics János, Siklós polgármestere, miután a ma kirobbant Buda-Cash botrányban érintett DRB Bank az önkormányzat számlavezető intézete is – írja a Siklós Híradó információira hivatkozva az Index. Az önkormányzat számláján 170 millió forint van, nem férnek hozzá.

A DRB-számlák befagyasztása miatt összehívott testületi ülésen a képviselők úgy döntöttek, új számlavezető bankot keresnek. Az átállás miatt a polgármester és dr. Héger Zsolt jegyző arra kért minden Siklós önkormányzatával kapcsolatban adófizetésre kötelezett polgárt, hogy az önkormányzatnak 2015. március 15-ig fizetendő adóját ne fizesse be a korábban kiküldött befizetési csekkekre, számlákra.

A térség egészségügyi-szociális intézményeinek további 20 millió forintja ragadt bent a DRB-nél. Az már biztos, hogy a számlára a központi költségvetésből már átutalt segélyeket nem tudják kiutalni, a hivatali dolgozók bérét március 3-án úgy tudják kifizetni, hogy a holnapután érkező 30 millió forintos állami támogatást olyan helyre irányítják, ahonnan az készpénzben felvehető.

A siklósi közmunkások februári bérét a munkaügyi központtal történt egyeztetés alapján nem utalják a DRB-s számlára – mint a polgármester fogalmazott, megtalálják a kifizetés megfelelő módját, írja a portál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik