Belföld

Pályaudvarokra menekülhetnek a vasárnapi zárva tartás elől

A MÁV nyitott az együttműködésre, felértékelődhetnek a vasút ingatlanjai.

Vasárnap is nyitva lehetnek a boltok a vasúti pályaudvarokon, ezért itt találhatnak menedéket az üzletláncok a március közepétől életbe lépő kötelező vasárnapi zárás elől – írja a Pénzcentrum.

Eddig nem volt jellemző, hogy a nagyobb láncok pályaudvarokon nyissanak üzletet, egyedül a Déliben van a CBA-nak egy ezer négyzetméternél nagyobb üzlete. Ennek ellenére a legtöbb pályaudvaron van olyan helyiség, ami alkalmas lenne erre, az elhelyezkedés és a lehetséges vevőszám is vonzó lehet.

A Pénzcentrum megkeresésére a MÁV illetékesei közölték: nyitottak az együttműködésre, terveik között szerepel az is, hogy megkeresik a kiskereskedelmi hálózatokat, akár csomagajánlatban is, hogy egy pályaudvari bolthálózatot alakítsanak ki.

A portál üzletláncokat is megkeresett: az Aldi és a Lidl nem nyilatkozott, a Spar viszont nyitott az együttműködésre, nagy lehetőséget látnak a modellben. A Tesco sajtóosztálya közölte: folyamatosan keresik a fejlődési lehetőségeket, de a pályaudvari épületek műszaki állapotát nem ismerik, így nem tudják, kifizetődő lenne-e egy ilyen beruházás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik