Belföld

Kubatov szabadcsapatáról kérdez az Együtt

Kubatov-Gabor(2)(210x140).jpg (Kubatov Gábor)
Kubatov-Gabor(2)(210x140).jpg (Kubatov Gábor)

Elszámolt-e a Fidesz a Szabad Európa Csoport kiadásaival? – kérdezi a párt elnöke.

Az Állami Számvevőszék elnökéhez fordult az Együtt, hogy kiderüljön: törvényesen kampányolt-e tavasszal a Fidesz a „Szabad Európa Csoporttal” – közölte a párt sajtóosztálya. Szigetvári Viktor pártelnök szerint a Fidesz tavaly tavaszi kampányának ismételt, minden számlára kiterjedő vizsgálatára lenne szükség.

Az Együtt felidézi: egy múlt héten megjelent cikkben arról számolt be egy inkognitóban maradt személy, hogy részt vett a Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató által irányított „Szabad Európa Csoport” nevű aktivista-szerveződés tevékenységében. A szabadcsapat fizetett aktivistái a rezsicsökkentés íveinek aláíratásán túl a fideszes jelölt támogatására buzdították a választókat, fizetségüket a Lendvay utcai Fidesz-székházban és a Polgárok Házában kapták meg.

Szigetvári azt írja: mindez kampánytevékenység, az erre fordított pénzt az Állami Számvevőszék ellenőrzi. Az elnök szerint a tevékenység piaci értéke mintegy hatvanmillió forint.

Domokos László ÁSZ-elnöktől a párt azt szeretné megtudni, hogy a Fidesz elszámolt-e ezeknek a kampánytevékenységeknek a költségével és ha igen, rendben találták-e a számlákat, minden kifizetés jogszerű volt-e, megfizették-e a közterheket?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik