Belföld

Hamarosan visszatérhet a havazás

eső (esős ablak, pára, csapadék, látkép, város)
eső (esős ablak, pára, csapadék, látkép, város)

Kedden még eső a Dunántúlon, de szerdán a Bakonyban már hó is hullhat, hideg mindemellett végig nem lesz, csak pénteken jöhet újra éjszakai fagy.

Kedden az ország területének kb. 70 százalékán marad a nagyrészt borult idő, ugyanakkor a Dél-Alföldön és a Tiszántúlon lehetnek kevésbé felhős időszakok. A köd napközben fokozatosan megszűnik, ugyanakkor párásságra még ekkor is többfelé számíthatunk – derül ki az országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A Dunántúlon egyre nagyobb területre kiterjedő eső kezdődik, ami részben az Északi-középhegység és a főváros környékét is érinti. A legnagyobb mennyiség az Alpokalja déli, a Bakony délnyugati és a Kisalföld egyes körzeteiben várható. Az Alföldön inkább csak záporok lehetnek, amelyek nem érintenek nagy területet.

Délelőttig a Dél-Alföldön átmenetileg megélénkül a délkeleti, majd nappal a Dunántúl nyugati felében és a Bakony környékén többfelé megerősödik az északira forduló szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugatról délkelet felé haladva emelkedik: a Budapest-Kaposvár vonaltól északnyugatra és az Északi-középhegységben 5, 9, a Dunántúl déli részén és az Alföld nagy részén 9, 15 fok között alakul. Késő estére 3, 8 fokig csökken a hőmérséklet.

Szerdán jórészt borult lesz az ég, keleten azonban szakadozottabb felhőzetre számíthatunk. Sokfelé várható eső, zápor, a Bakonyban havas eső, kis valószínűséggel esetleg hó is előfordulhat. Az északi szél megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 4 és 9, a Dunától keletre 9 és 15 fok között valószínű.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég, nyugaton már csak elvétve, keleten azonban még többfelé várható eső, zápor. Az északi szél megélénkül, nyugaton meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Pénteken keleten jobbára borult lesz az ég, nyugaton azonban már szakadozottabb felhőzetre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Keleten még néhol lehet kisebb eső, zápor. A déli szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 10 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik