Belföld

DK: Kubatov és Schiffer egyeztettek Veszprémben

schiffer-veszprém-20150222 (schiffer andrás, veszprémi időközi, )
schiffer-veszprém-20150222 (schiffer andrás, veszprémi időközi, )

A párt szerint Schiffer András, az LMP társelnöke és Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója egyeztetve töltötte a múlt hétvége egy jelentős részét az időközi választások ideje alatt. Az LMP hazugsággal vádolja a DK-t.

Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a DK aktivistái az utcán járva lettek figyelmesek arra, hogy Schiffer András és Kubatov Gábor “közösen egyeztetve, ezt a hétvégét, egy jelentős részét együtt töltötték. A Fidesz kampányközpontjában, ott találkoztak”. Megjegyezte: erről fénykép is készült, “ami bejárta az internetet“. Szerinte ennek azért is van jelentősége, mert az elmúlt években több alkalommal is tapasztalták, hogy “gyanús, több ezer kopogtatócédula került hirtelen elő“, Illés Zoltán volt államtitkár pedig a közelmúltban arról beszélt, hogy a Fidesz az ő gyengítésére használta fel az LMP-t.

Varju: Az LMP a Jobbikkal védte a maffiaállamot

Az alelnök kiemelte: a DK összességében örül annak, hogy a “négy százalékot alig elérő LMP-nek nem sikerült megvédenie a Fidesz kétharmados többségét“. Majd arról beszélt, hogy “akkor sem, hogyha eközben még a Jobbikkal is képes együttműködni, és közösen védték a maffiaállamot”. Egyúttal üdvözölte, hogy a Párbeszéd Magyarországért is csatlakozott az előrehozott választásról szóló kezdeményezésükhöz.

Az MTI szerint Varju Lászlót a sajtótájékoztató résztvevői többször is megkérdezték arról, hogy van-e fényképfelvételük vagy szemtanúval tudják-e igazolni, hogy Kubatov Gábor és Schiffer András találkoztak és egyeztettek a hétvégén Veszprémben. A DK alelnöke ezekre a kérdésekre nem adott egyértelmű igenlő választ. Úgy fogalmazott, számukra egyértelmű, hogy a Fidesz kampányközpontjában jelen volt Schiffer András is, és “mi azt gondoljuk és azt állítjuk, hogy ott az együttműködésre sor kerülhetett”. Azt is megjegyezte, hogy a két említett politikus vasárnap “nagy valószínűség szerint” találkozott. A helyben lévők pedig “egyértelműen állították és állítják, hogy igenis közös helyzetben voltak” – tette hozzá.

Varju László elmondta: nem tartják életszerűnek és normálisnak, hogy az egymással versengő pártok “lényegében ugyanazt” a helyet választják maguknak.

Adok-kapok

Az LMP Varju Lászlóra reagálva közleményt adott ki, amelyben kiemelik: feljelentést tesznek és beperlik Varju Lászlót, „miután a Demokratikus Koalíció alelnöke mai sajtótájékoztatóján minden alap és bizonyíték nélkül vádolta a párt társelnökét azzal, hogy a veszprémi választás előtt a Fidesz kampányközpontjában járt vagy fideszes vezetőkkel egyeztetett volna. A hétvége során sem Schiffer András, sem az LMP más politikusa nem találkozott Kubatov Gáborral, és semmilyen fideszes kampányközpontban nem jártak. Varju László maga is elismerte, hogy semmilyen bizonyítékkal nem tudja alátámasztani az általa megfogalmazott rágalmakat. A párt a leghatározottabban visszautasítja a vádakat és jogi úton vesz elégtételt a megfogalmazott állítások miatt.”

Az LMP elkeserítőnek tartja ugyanakkor, hogy a Demokratikus Koalíció továbbra sem a kormánnyal akar harcolni, hanem az ellenzék ellenzékévé kíván válni. Gyurcsány Ferencnek és pártjának „lassan ideje lenne abbahagyni a hazudozást, és inkább azzal a felelősséggel kéne elszámolnia, ami a Fidesz két alkalommal megszerzett kétharmados többségéért terheli” – olvasható az LMP közleményében.

Az a bizonyos kép

Ahogyan korábban megírtuk: Kész Zoltán veszprémi független jelölt árulással vádolta meg Facebook-oldalán Schiffer Andrást. Facebook-oldalára egy képet is feltöltött, amin állítása szerint az LMP-s politikus Kubatov Gábor aktivistáival szerepel.

 

Kollégánk még aznap interjút készített Schifferrel, aki nyomdafestéket éppenhogy tűrő szavakkal közölte: a vádakból semmi sem igaz, az olcsó árak miatt választották ugyanazt a vendéglátóipari egységet a Fidesszel, és az is fals információ, hogy Kubatovék szállították autókkal az LMP aktivistáit. “Bepereljük és fel is jelentjük Kész Zoltánt és az összes trollt” – fogalmazott Schiffer András.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik