Belföld

Csalás Veszprémben?

A jobbikos jelölt szerint egyes szavazókörökben listákíródnak.

“Hallottam a reggeli órákban, hogy nem minden szavazókörben csinálják becsületesen a mai napot, mert már találkoztam olyannal, aki jegyzeteli, ki van jelen, ki nincs jelen a szavazáson. Megpróbáltam a templomban az ő lelki üdvükért is imádkozni, mert a tisztaság és a béke a legfontosabb mindannyiunknak” – erről a Jobbik veszprémi jelötje, Varga-Damm Andrea számolt be a Regina Mundi templom előtt újságíróknak.

Mint a veol.hu élőzéséből kiderül, a jobbikos aspiráns nem szavazással, hanem imádsággal kezdte a napot.

Varga-Damm köszönetet mondott “László Dezső plébános úrnak a szentbeszédért”, majd a választásról szólva így fogalmazott: “Ez már nem a hataomról szól, hanem arról, hogy lesz-e itt még tisztessséges magyar nemzet.”

A héten riportoztunk Veszprém környékén, beültünk Varga-Damm Andrea szentgáli lakossági fórumára is. Cikkünk itt olvasható, egy idézetet idekopizunk a jelölttől.

„A szülővárosomban sajnos az apukám munkája okán csak tíz évig élhettem. De én tízéves koromig éltem harminc évet! Mert a jóisten kegyelméből egy olyan pedagóguskörnyezet vett körül, hogy engem, mint egy ilyen gyöngyszemet, csodát hordtak, vittek, tettek, vettek, mert tehetséges gyerek voltam, és minden pillanatomban ezt aknázták ki. És nagyon kevés gyerek van, akiről tízéves koráig újságcikkek tömege születik, mert különböző művészeti ágakban produkál. Én úgy mentem el ebből a városból, hogy megtört a szívem. És emiatt soha nem váltam meg ettől a várostól, és egyébként a rokonaim itt élnek, és a környékbeli temetőkben az őseim fekszenek. Én egy veszprémi lány vagyok, Balaton-felvidéki adottságokkal, öntudattal, büszkeséggel, és bizony pont olyan szemérmességgel, amivel amúgy a Veszprém megyeiek rendelkeznek. Én is ilyen vagyok. Sokan mondták, hogy már rég elmentem Veszprémből, most nem lakik itt. Lehet, hogy többet tudok, sőt biztos, hogy többet tudok, mint az itt élők Veszprémről… Velem nem lehet nem számolni! Csak ha megsemmisülök!”

Varga-Damm Andrea; Fotó: Neményi Márton/Hír24

Ajánlott videó

Olvasói sztorik