Belföld

Simicska felfuttatná a médiáját

Magyar Nemzet (Magyar Nemzet, Hír tv, Lánchíd rádió, )
Magyar Nemzet (Magyar Nemzet, Hír tv, Lánchíd rádió, )

A milliárdos vállalkozó azzal bízta meg bizalmasát, hogy tegye fogyaszthatóbbá, színesebbé a Magyar Nemzetet, a Hír TV-t és a Lánchíd Rádiót.

Ragaszkodik médiájához Simicska Lajos, ezért az újonnan előállt helyzetben újrapozícionálná a Magyar Nemzetet, a Hír TV-t és a Lánchíd Rádiót – írja a HVG.hu. A feladattal Fonyó Károlyt bízta meg – a kevesebb állami hirdetést ellensúlyozandó színesítenék a Magyar Nemzetet, a Hír TV-n pedig fogyaszthatóbb műsorokkal állnának elő, de a jobboldali értékrend feladásáról szó sem lehet.

A korábbi vezetők távozásakor még ingerülten nyilatkozó Simicska Lajos a szánkózásból visszatérve már higgadtan vezényelte le az új tulajdonosi szerkezet kialakítását. A Hír TV elnökségéről lemondott, mert nem akarja, hogy személye miatt kerüljön nehéz helyzetbe a csatorna, a helyét átadta bizalmasának, Fonyó Károlynak, emellett Simicskának a Magyar Nemzetben és a Lánchíd Rádióban meglévő részesedésének jelentős hányadát is Fonyó cége vásárolta meg.

A HVG felidézi: a Magyar Nemzet hirtelen távozott főszerkesztője, Liszkay Gábor az 1990-es évek eleje óta dolgozott egy jobboldali médiacsoport kialakításán, elsődleges feladatának azt tekintette, hogy a Fideszt segítő, a törzsszavazóit elérő sajtót építsen fel. Így sokkal inkább a pártvezetéshez volt lojális, mint a tulajdonoshoz, ezért miután Simicska szembement a kormánypárttal, inkább lemondott.

Fonyó elmondta: a jobboldali értékrend megváltoztatásáról szó sem lehet, úgy véli: a tavalyi választások eredménye azt mutatja, hogy a konzervatív-keresztény-jobboldali értékrendű közönség sokkal szélesebb annál, mint amit jelenleg elérnek. Fogyaszthatóbb, érdekesebb, színesebb médiával akarnak több olvasót, nézőt, hallgatót elérni, értékesítési szempontból újra kell pozícionálni a Nemzet-csoportot – fejtette ki. Szerinte a változtatások kényelmességből nem történtek meg, ezért zuhant a médiacsoport elérése is. A Hír TV az utóbbi években ellaposodott, mintha önmagához vagy a politikai elithez szólna – mondta Fonyó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik