Belföld

Protokollszakértő: Orbán Varsóban is hibázott

orbán viktor kitüntetése varsóban (orbán viktor, varsó, )
orbán viktor kitüntetése varsóban (orbán viktor, varsó, )

Görög Ibolya sem a virágcsokorral, sem a túl intim kézcsókkal nem elégedett. A lengyel kormányfő ugyanis tárgyalópartnerként fogadta Orbánt, nem mint magánszemély vagy mint nő.

Görög Ibolya a Hír24-nek elmondta: Ewa Kopacz nem mint nő, hanem mint hivatalos tárgyalópartner találkozott Orbán Viktorral, így a kétkezes, erősen a kézfej fölé hajoló, közben a nőre pillantó kézcsók és a virágcsokor is tapintatlanságnak számít. „Két miniszterelnök találkozott, nem egy nő és egy férfi” – hangsúlyozta a szakértő, aki hozzátette: a magyar miniszterelnök ezzel nem adta meg a kellő tiszteletet Ewa Kopacznak tárgyalópartneri minőségében

Ennél erőteljesebb diplomáciai zűrbe keveredhetett a miniszterelnök varsói látogatása kapcsán. Az még kérdéses ugyanis, hogy visszautasította-e a lengyel államfő a vele találkozni kívánó Orbán Viktort, illetve hogy volt-e egyáltalán ilyen szándék a magyar oldalról. A miniszterelnök Facebook-oldalára videót töltött fel a lengyel fővárosban tett látogatásáról, amelyben azonban a kézcsók nem, Arany Esernyő díja viszont kiemelt szerepelt kap.

 

Az elismerést szemügyre vehetik a fenti videóban. Szövegezése szerint Orbán „a magyar gazdaság és a társadalom középosztályának fejlődésénehez történő kiemelkedő mértékű hozzájárulásáért” kapta a díjat.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik