Belföld

Fenyvesi Zoltán lesz a Fidesz-KDNP tapolcai jelöltje

Fenyvesi Zoltán ötvenéves ajkai tanár, iskolaigazgató a Veszprém megyei közgyűlés társadalmi megbízatású alelnöke a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje az április 12-ei tapolcai időközi választáson.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke elmondta, pártja elnöksége egyhangúlag támogatta a jelöltet és a KDNP elnökével is egyeztették személyét. A Fidesz éles versenyt vár a tapolcai időközi választáson, hiszen már most 12 jelölő szervezet regisztrálta magát, és várhatóan – a veszprémi választáshoz hasonlóan – több független jelölt is lesz.

A kormánypárt hétfőn kezdi meg a támogató aláírások gyűjtését, amelynek során minél több helyi lakossal szeretnének találkozni, hogy meghallgassák, mit gondolnak a választókerületről, mit szeretnének megvalósítani a környéken.

Fenyvesi Zoltán huszonöt évig tanított Ajkán, jelenleg a várpalotai Thury György Gimnázium igazgatója. Több cikluson keresztül volt önkormányzati képviselő Ajkán, 2014 ősze óta a megyei közgyűlés társadalmi megbízatású alelnöke. Véleménye szerint a választás igazi tétje az, hogy mi lesz ott élő 72 ezer emberrel és a választókerületben található 60 településsel.

Nem mindegy, hogy az európai uniós forrásokból mennyit tudunk ebbe a térségbe hozni – emelte ki Fenyvesi Zoltán. A legfontosabb kérdések között említette azt, hogy milyen gazdaságélénkítő, munkahelyteremtő programot tudnak megvalósítani, milyen kulturális rendezvényeket tudnak oda vinni, “milyen lesz az óvodánk, a bölcsődénk, mi lesz a gyermekeink jövője”.

Fenyvesi jelölésével minden, a parlamentben önálló frakcióval rendelkező párt állított jelöltet Tapolcán, ahol április 12-én tartanak időközi választást a januárban elhunyt fideszes Lasztovicza Jenő helyére. Az MSZP Pad Ferencet jelölte, az LMP Sallee Barbarát indítja, míg a Jobbik azt a Rig Lajost, aki nemrég arról osztott meg egy cikket a Facebookján, hogy a cigányok a zsidók biológiai fegyvere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik