Belföld

Putyin Budapesten: támadja a magyar kormányt a német köztévé

ard (ard)
ard (ard)

Kiszorultak a Putyin-látogatáskor és ugyanígy jártak akkor is, amikor Angela Merkel érkezett Budapestre. A csatorna szerint Magyarországon szégyentelenül válogatnak a külföldi médiumok közt.

A magyar kormány ellehetetlenítette a német közmédia munkáját – olvasható az ARD bécsi stúdiójának blogján. Az első számú német csatorna kamerájának nem jutott hely Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor budapesti sajtótájékoztatóján, a munkatársaikat egy távoli helyiségbe vitték, ahol kivetítőn nézhették a sajtótájékoztatót és így kérdéseket sem tudtak feltenni.

„Ilyen a sajtószabadság egy EU-tagállamban? Vagy Putyin magával hozta ide is az orosz hagyományokat?” – teszik fel a kérdést. Egy videót is közöltek a professzionálisnak nem mondható beengedési procedúráról.

Az ARD két hete, Angela Merkel német kancellár látogatásakor is így járt, akkor azt mondták nekik, csak a magyar média jelenléte kívánatos a protokolleseményeken. Se az ARD, sem a másik német közszolgálati csatorna, a ZDF tudósítói nem tehettek fel kérdést a sajtótájékoztatón sem Orbánnak, sem Merkelnek.

Az ARD több más külföldi tudósító tapasztalatai alapján is úgy véli: a kormányzat sajtósai szégyentelenül válogatnak a külföldi médiumok közt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik