Belföld

Ezért brummogott a magyar színészek színe-java

maci (maci)
maci (maci)

Macival karolják fel a magyar civil társadalmat.

Egy hónapja jelent meg a közismert színészek részvételével készült „brummogó” kampányfilm, ami a sziamaci.hu weboldalra hívta fel a figyelmet. Mostanra kiderült, miről szól a „Maci-kampány”: elindult a Magyar Civilszervezetek (MACI) nevű önszerveződő közösség, melyhez eddig mintegy százan csatlakoztak.

A közösség célja, hogy felhívja a figyelmet a Magyarországon működő civilek munkájára, tevékenységük sokszínűségére és társadalmi szerepük fontosságára. Hangsúlyozták, hogy számos társadalmi igényt és szükségletet sem az állam, sem a piac nem tud kielégíteni, ezért van szükség a társadalom önsegítő erejéből létrejövő szervezetekre.

2013-ban 57 ezer civilszervezet működött Magyarországon, a szektor 41 ezer főt foglalkoztatott és majdnem félmillió önkéntes segítette munkájukat. Ennek ellenére a társadalom nagy része keveset tud a szervezetek munkájáról, sokszínű tevékenységétől.

A MACI láthatóvá akarja tenni a civileket, a most elindult honlapon bemutatja a szervezetek munkáját, céljait, programjait és népszerű színészek is elmondják, hogy milyen számukra fontos cél elérését segítheti a civil szektor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik