Belföld

Elnöke szerint még felállhat az Együtt

A Fidesz kemény drogot ad a választóknak, a Jobbik még egy vodkásüveget is mellétesz – mondta Szigetvári Viktor.

Kétharmados többséggel választotta újra elnökké Szigetvári Viktort az Együtt. A politikus a 168 órának adott interjúban elmondta: van esélye a pártnak arra, hogy felálljon és építkezésbe kezdjen, ha már az előző évet túlélték. Szinte csak kampánygépezetként működtek, ráadásul rossz választási együttműködésbe mentek bele – értékelt Szigetvári, aki úgy véli: a párt potenciális támogatottsága nagyobb annál, mint a közvélemény-kutatások mutatják. Sokan vannak, akik elégedetlenek a DK-val, az LMP-vel és az MSZP-vel is, őket szólítanák meg.

„Olyan elszánt realisták vagyunk, akik nem akarják folytatni az elmúlt huszonöt év hülyítését, és kőkeményen harcolunk a korrupció ellen” – mondta, példaként említve, hogy önkormányzati képviselői munkájával a belvárosi ingatlanbotrányba beleálló Juhász Péter az ellenzék meghatározó arcává vált.

„A költségvetési politika tekintetében másoknál jóval konzervatívabbak vagyunk, szociálpolitikában viszont modern szociáldemokraták, progresszívak. Felszólalunk, ha a DK vagy az MSZP is habókra rezsicsökkentést ígér” – mondta Szigetvári, hozzátéve, hogy nem hazudják a magyaroknak azt, hogy a kormány dönt a gáz áráról. „Schifferékkel ellentétben az Együtt nem hazudja azt a megnyomorított alsó középosztálynak és a szegényeknek, hogy antikapitalizmus kell nemzetállami keretben, mert az zsákutca” – fejtette ki véleményét az LMP-ről.

A csüggedt, reményvesztett, elnyomott és ettől frusztrált magyar népet a Fidesz mint kemény drogra, rászoktatta a manipulációra – értékelte a jelenlegi politikai helyzetet Szigetvári. A Jobbik még egy vodkásüveget is odatesz a kemény drog mellé, hogy indulat is legyen – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik