Belföld

Stadiont építhetünk Oroszországban

orbán putyin (orbán putyin)
orbán putyin (orbán putyin)

Az oroszok felé fennálló magyar adósság rendezése volt a fő pontja Putyin budapesti látogatásának – mondta Orbán Viktor egy háttérbeszélgetésen.

Vlagyimir Putyin orosz államfő budapesti látogatásának fő pontja a Malév leállása után Oroszország felé fennálló adósság rendezése volt – mondta el egy háttérbeszélgetésen Orbán Viktor. Az elhangzottakat a Világgazdaság foglalta össze. Mint írják: a kormánynak a miniszterelnök szavai szerint sikerült elhárítania azt a kérést, hogy a Vnyesekonombank részéről a lezárt nemzeti légitársaságba tett tőkét egy összegben fizesse vissza az állam. Ehelyett a rendezést úgy bonyolítanánk le, hogy egy, a Nemzeti Kereskedőházon keresztül Oroszországban alapított vegyesvállalat profitjából arányosan magasabb részt hívhatna le az orosz fél.

Orbán elmondta: a kormány elhárította azt is, hogy már most megkössék a következő hosszú távú gázszerződést. A most fennálló szerződés szerint még meglévő hárommilliárd eurós tartozásunkat pedig nem ez év végéig kell kifizetnünk, hanem csak akkor, ha az oroszok leszállítják az ellenértékéért a földgázt. Ez a jelenlegi árszint mellett nagyjából 4-5 évet jelent.

A két vezető arról is tárgyalt, hogy a 2018-as orosz foci vb-re épülő stadionok egyikét magyar beruházó valósíthatja meg. „A futball-vb egyik stadionját elhoztuk” – fogalmazott Orbán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik