Belföld

Schiffer szerint Kész Zoltán álbaloldali

A csalódott fideszeseknek és a cserbenhagyott baloldali szavazóknak nyújt valódi alternatívát az LMP jelöltje a vasárnapi időközi választáson.

Schiffer András szerdán, veszprémi sajtótájékoztatóján azt mondta: ha az LMP-s jelöltet, Gerstmár Ferencet választják meg a veszprémiek, azzal nemet mondanak az Orbán-féle “bandaháborúra”, az egykulcsos adórendszerre és a Fidesz által bevezetett “esztelen útdíjrendszerre” is.

Aki a Fidesz jelöltjére, Némedi Lajosra szavaz, az igent mond arra a politikára, amely egy nyílt, az egész országot fenyegető “bandaháborúba torkollott”, és azt mondja, hogy következmények nélkül lehet valódi politizálás helyett fosztogatni ebben az országban – folytatta, hozzátéve: ha valaki Kész Zoltánra, az “álbaloldal” jelöltjére szavaz, az azt mondja, hogy nem akar ellenzéket Orbán Viktornak. Az “álbaloldal” egy olyan személyt jelölt, aki igent mond az egykulcsos adórendszerre, igent mond az úthálózat, valamint az egészségbiztosítás privatizációjára – fűzte hozzá.

Gerstmár a helyiek érdekeit képviseli

Pártja jelöltjéről Schiffer András azt mondta, az elmúlt öt évben Veszprém város képviselő-testületében már bizonyított, és az LMP elnökségének tagjaként országos politikai tapasztalatokkal is rendelkezik.

Gerstmár Ferenc hangsúlyozta, a veszprémieknek arról kell dönteni, hogy a “szupergazdagok” valamelyik jelöltjét támogatják-e vagy olyan képviselőt küldenek a parlamentbe, aki a helyeik érdekeit képviseli. Hozzátette: az LMP ez utóbbit ajánlja a választóknak, míg a kormánypárt és a magukat baloldalinak nevező ellenzéki pártok által is támogatott Kész Zoltán a szegény rétegeket megkárosító egykulcsos adó támogatását.

Mi emberbarát, felelős, fenntartható politikát kínálunk, ami az elmúlt 25 évben hiánycikk volt” – mondta a jelölt. Úgy folytatta: Magyarország elmúlt évtizedei folyamatosan háborúkról szóltak, most éppen oligarchaháború van; azért áll pártja a “két szekértábor között”, hogy arra emlékeztessen, nagyon sokan maradtak, akikkel senki nem törődik. Gertsmár Ferenc az LMP-t egy olyan hangszóróhoz hasonlította, mely azoknak a hangját erősíti fel, akiket eddig mindig kihagytak a számításból.

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét uniós biztossá nevezték ki, ezért lemondott országgyűlési mandátumáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik