Belföld

Kezet foghat Orbán és Kim Dzsong Un

kim dzsong un (kim dzsong un)
kim dzsong un (kim dzsong un)

Úgy néz ki, mindketten ott lesznek a moszkvai győzelem napi ünnepségen.

Biztosnak látszik, hogy május 9-én sor kerül Orbán Viktor és Kim Dzsong Un találkozójára, ugyanis mindkettejüket meghívták Moszkvába, a győzelem napi ünnepségre – írja közleményében a Magyar Liberális Párt. Emlékeztetnek: Észak-Korea diktátora már korábban jelezte, hogy elfogadja Putyin meghívását és részt vesz azon az ünnepségen, melyet Oroszország a náci Németország felett aratott győzelem 70. évfordulóján rendez.

Fodor Gábor, a Liberálisok képviselője már januárban írásbeli kérdéssel fordult a Miniszterelnökséghez, hogy kiderüljön: Orbán is ott lesz-e az ünneplők közt Putyin és Kim Dzsong Un mellett. Akkor Lázár János azt válaszolta, hogy Orbán nem kapott meghívót.

Kedden, a Vlagyimir Putyin budapesti látogatása alkalmából szervezett sajtótájékoztatón azonban Putyin már azt mondta: meghívta Orbánt az ünnepségre. A magyar kormányfő erre nem reagált, de a Liberálisok szerint kizárt, hogy nemet mondana majd az invitálásra. Így Moszkvában az ünnepi katonai demonstráción sor kerülhet Orbán és Kim Dzsong Un kézfogására – közölte a párt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik