Belföld

Egymilliárdos gyártósort adott át Áder János

Áder János Csaba Metál (áder jános, csaba metál zrt., békéscsaba)
Áder János Csaba Metál (áder jános, csaba metál zrt., békéscsaba)

A Csaba Metál teljesítménye egyszerre példa és biztatás - mondta a köztársasági elnök, amikor szerdán átadta a vállalkozás egymilliárd forintból megvalósult új gyártócsarnokát Békéscsabán.

Áder János szerint az alumínium-nyomásos öntéssel előállított, autóipari alkatrészeket gyártó társaság beruházása azt példázza, hogy Magyarországon is lehet valaki sikeres, hogy egy magyar vállalkozó is tud olyan teljesítményt nyújtani, amit Európában is elismernek. Egyben biztatás is, hogy másoknak is érdemes ezt a példát követni – tette hozzá.

A köztársasági elnök szerint a sikeres vállalkozáshoz tehetség, eltökéltség, innovatív készség szükséges, de kell még hozzá a “munka iránti alázat, elkötelezettség, szorgalom, felkészültség és minőség”.

Fotó: MTI

Elmondta, hogy a Csaba Metál a kezdeti kétfős cégből napjainkra egy ezer embert foglalkoztató társasággá vált, amelynek árbevétele az elmúlt évben meghaladta a 10 milliárd forintot, és termékeinek 75 százaléka a külpiacokon talál vevőre.

Szarvas Péter, Békéscsaba független polgármestere szerint a Csaba Metál tevékenysége bizonyítja, hogy Magyarország délkeleti részén is lehetséges magas hozzáadott értékű termékeket előállítani és azokat értékesíteni. Mint mondta, az önkormányzat támogatja a helyi vállalkozások munkahelyteremtő és -megőrző tevékenységét. Tavaly 15,5 millió forinttal járultak hozzá a társaság telephelyéhez vezető bekötőút felújításához.

Majoros Béla, a Csaba Metál Zrt. tulajdonosa azt emelte ki, hogy a jelenlegi gazdaságpolitika támogatja a magántulajdonú, exportra termelő, autóipari beszállításban érdekelt magyar vállalkozásokat. Ezzel a lehetőséggel élt is a társaság az elmúlt években, ám a cégvezető a támogatások mellett kiemelten fontosnak tartja az alkotó munkát, a munka iránti alázatot, a szakmai felkészültséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik