Belföld

Az RTL Klub nem találta Habony érettségijét

Habony (Habony)
Habony (Habony)

Csak az általános iskolát nevezik meg Habony Árpád életrajzában, ami a Who is who-ban, azaz a Ki kicsoda című kiadványban szerepel. Az RTL az érettségi nyomát sem találta.

Az RTL Klub sikerült felvennie a kapcsolatot az életrajzokat közlő kiadó vezetőjével, aki elmondta: minden információjuk az adatközlőtől, azaz jelen esetben Habony Árpádtól származik, ők az adatokat nem ellenőrzik.

Az életrajz szerint Habony 1968 január 1-én született Budapesten,1978-1983 között a Kond utcai Álatlános Iskolába járt. Ez az egyetlen, pontosan beazonosítható oktatási intézmény az önéletrajzban, amelyben középiskolaként a Képzőművészeti Szakközépiskola szerepel. Az RTL Klub Híradójának stábja olyan iskolákat keresett meg, ahol 1983 ás 1987 között ilyen irányba tanulhattak a fiatalok. Három budapesti intézmény mellett több vidéki iskola is azt a tájékoztatást adta, hogy hozzájuk nem járt és érettségit sem szerzett Habony Árpád. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az érettségi bizonyítványt firtató kérdésre a tájékoztatást adta: „Az Oktatási Hivatal csak az 1998-ban vagy az azt követő években kiállított érettségi bizonyítványokról rendelkezik nyilvántartással.

Az életrajz szerint a tanácsadó1987 és 1990 között a Magyar Képzőművészeti Alap, a Magyar Képzőművészeti Főiskola és a Soros Alapítvány restaurátor-képzésén vett részt. A jogutód Magyar Képzőművészeti Egyetemnek az említett restaurátor-iskoláról nincsen tudomása, hallgatói nyilvántartásukban 1871-től nem szerepel Habony Árpád neve.

A Ki kicsoda szerint a miniszterelnök tanácsadója 1991 és 1993 között Bécsben tanult a Nmezeti Kultúrakutató Intézet kulturális menedzser szakán. A stáb megkereste a leírásnak leginkább megfelelő intézményt, ahol azt a tájékoztatást kapták: képzéssel nem, csak kutatással foglalkoznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik