Belföld

Az MSZP visszalépésre kéri az LMP-t Kész Zoltán javára

Kész Zoltán demokratikus értékeket valló riválisait kérte fel Gőgös Zoltán, a szocialisták megyei jelöltje, és külön figyelmeztette az LMP arra, hogy mit veszthet és nyerhet az ügyön. A Heti Válasz szerint Kész a Jobbik-szavazókkal hódíthatja el a kétharmadot.

Gőgös Zoltán szerint az egyetlen potenciális kihívó Kész Zoltán. Ő az, aki meg tudja törni Veszprémben is a Fidesz lendületét. Külön kiemelte az LMP-t, amelynek szerinte most már látnia kellene, hogy Paks ügyében Kész Zoltán személyében szövetségest találhat. Intette attól a rivális ellenzéki vártot, hogy olyan helyzetbe kerüljön, hogy a jelöltjük által elért néhány százalék miatt a Fidesz ismét nyer.

Gőgös Zoltán szerint nagy tétje van a vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választásnak, amelyet az elmúlt időszak eseményei is felértékelnek. Gögös felemlítette a Orbán illiberális demokráciáról vallott nézeteit, a Fidesz bűnügyeit, a parlament új ülésezési rendjét, Orbán Viktor nemzetközi iránytévesztését és a paksi atomerőmű-beruházások korrupciógyanús ügyeit.

A Heti Válasz elemzése szerint egyértelműen Kész, nem pedig a jobbikos jelölt a Fidesz kihívója Veszprémben. Ezt támasztja alá az Indexen kiszivárgott Ipsos-kutatás, amely a fideszes Némedi Lajos és Kész Zoltán között mindössze hat százalékpontos különbséget mutat. A hetilap csütörtöki cikkét beharangozó szerdai írás szerint a legutóbbi időközi választások utalnak olyan jelekre, hogy a választók hajlamosak felülírni a pártrendszert. Baloldaliként átszavaznak a Jobbikra – vagy fordítva –, ha ezzel legyőzhetőnek tűnik Orbán Viktor pártja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik