Belföld

Roszatom-vezér: a terv szerint halad a paksi bővítés

Paksi-atomeromu(960x640).jpg (paks, atomerőmű)
Paksi-atomeromu(960x640).jpg (paks, atomerőmű)

Szergej Kirijenko szerint az is megtörténhet, hogy annyira megtetszenek a magyar kormánynak az új erőművi blokkok, hogy még többet rendel belőlük.

Ütemterv szerint halad a paksi atomerőmű két új blokkjának építése – mondta újságírók előtt Szergej Kirijenko, az orosz állami atomenergiai vállalat vezetője kedden délután. Kirijenko az orosz államfőt kísérő népes delegáció tagjaként jött Budapestre.

„Pontosan meghatározott menetrend van, minden előírást és szabályt szigorúan be fogunk tartani. Folyamatban van az engedély beszerzése, minden szakaszosan fog haladni” – közölte a Roszatom-vezér.

Kirijenko azt sem zárta ki, hogy további blokkokat építsenek fel Pakson. „A magyar gazdaság meglehetősen gyorsan fejlődik, nem zárom ki, hogy ennek a beruházásnak a sikeres végrehajtása után a magyar kormány további blokkok építéséről is döntést hoz” – mondta.

A vállalatvezető úgy fogalmazott, hogy az új reaktorok a legkorszerűbb „posztfukusimai” típusú technológiával készülnek, száz évre szól az üzemeltetési garancia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik