Belföld

Rendőrség lesz a lerombolt minisztérium helyén

Rendőrségi objektumot is kialakítanak a volt ipari minisztérium helyén a főváros II. kerületében.A budapesti Margit körút 85-87. szám alatt megvalósítandó közpark részeként egy rendőrségi létesítmény is felépül.

A Napi Gazdaság információja szerint a beruházás egy kapitányság létrehozását célozza. A fejlesztés jelentőségére utalhat, hogy az ehhez kapcsolódó beszerzések adatai minősítettnek számítanak, a rendeletben pedig az is szerepel, hogy az ezekről szóló információk kiadása ellentétes az állam biztonságához fűződő alapvető érdekkel. Mindez azt jelenti, hogy a vonatkozó épületek bontásának, illetve a rendőrségi épület kivitelezésének tervei titkosak.

A lap megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot, ahonnan a Belügyminisztériumhoz továbbították az újság kérdéseit. A gazdasági napilap arra volt kíváncsi, milyen funkciójú objektum van készülőben, illetve mekkora a projekt költségvetése. A belügyi tárca, bár ígérte, három hét alatt sem válaszolt.

A volt ipari minisztérium területének rehabilitációját koordináló Millenáris Széllkapu Nonprofit Kft. ügyvezetője viszont arról tájékoztatta a lapot, hogy a teljes beruházás koncepciója még nem készült el, egyelőre az elfogadott tervek sem állnak rendelkezésükre. Halmai Zoltán nem tért ki a rendőrségi épület megvalósítására, egyedül azt jelezte, hogy a korábban már bejelentett mélygarázst és a zöld parkot 2017-re adhatják át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik