Belföld

Szóbeli tanácsokat ad hétmillióért Giró-Szász volt cége

A nagykanizsai önkormányzattal kötött szerződés teljesítése így igen nehezen ellenőrizhető.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, Giró-Szász András által alapított Strategopolis Kft. a „Zalaegerszeg és Nagykanizsa közti gazdaságfejlesztést segíti” nettó hétmillió forintért, szóbeli tanácsokkal – tudta meg az RTL Klub.

Az Együtt-DK nagykanizsai képviselője szerint a megbízást versenyeztetés nélkül nyerte el a cég. Ráadásul mivel szóbeli teljesítésről van szó, nehéz nyomon követni, hogy milyen munkát végeznek. Horváth Jácint elmondta: az általa kikért szerződésben „meglévő együttműködések feltárása, értékelése”, „lehetséges szereplők feltérképezése”, „szakmai támogatás” és hasonló, nem megfogható pontok szerepelnek. Hasonló megállapodást kötött a Strategopolis a zalaegerszegi önkormányzattal is.

Giró-Szász 2006-ban alapította a céget, tavaly novemberben adta el, mikor a Miniszterelnökség államtitkára lett. A Strategopolis gyártja az MTI rádiós híreit is, évi 42 millió forintért úgy, hogy a felolvasott híreket az MTI biztosítja.

Horváth Jácint szerint Nagykanizsán is lenne olyan cég, amely képes lett volna elvégezni a feladatot. Az RTL Klubnak az önkormányzattól csak annyit mondtak: a munka rendben megkezdődött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik