Belföld

Kínos kérdés Rogánnak a Columbo-szobron

columbo kérdése rogánhoz (columbo, rogán antal, )
columbo kérdése rogánhoz (columbo, rogán antal, )

A többek közt magyar származású Peter Falk alakította detektívet ábrázoló műalkotáson üzentek a Fidesz-frakcióvezetőjének.

Rogán úr! Legalább négy országból származnak a felmenőim. Őket is kitiltaná gazdasági menekültként?” – ez a felirat került a Falk Miska utcai Columbo-szoborra. Peter Falk ugyanis cseh, lengyel és orosz ősökkel is büszkélkedhet a magyarok mellett – derül ki a Fideszfigyelő blog cikkéből.

Orbán Viktor a franciaországi terrortámadások kapcsán tett “gazdasági bevándorlást” kritizáló kijelentése után a Fidesz frakcióvezetője szólal meg rendszeresen a témában, ő indítványozta, hogy a bevándorlás témájának egy egész napot szenteljen a magyar parlament, valószínűleg ezért is lehet ő az üzenet címzettje.

A blog szerint Rogán azért kezdett a Magyarországon leginkább csak áthaladó menekültekkel foglalkozni, hogy elterelje a figyelmet az útdíj és a belvárosi ingatlaneladások körülötti botrányról. Hozzáteszik, hogy így arról sincs szó, hogy félmillió magyar külföldre menekült az elmúlt években.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik