Belföld

Putyinnal plakátoltak tele Fidesz-irodákat

humán (humán)
humán (humán)

"Segítünk a kormánypárt külügyi kommunikációjának magyarázásában" - írja Facebook-oldalán a Humán Platfrom. A szervezet 10 Fidesz irodára helyezte ki a kormánypárt kampányelemeivel tarkított plakátjait.

Mint írják, “mivel a kormány választói felé nem nem kommunikálja új külpolitikai irányvonalát a Humán Platform úgy döntött, hogy segít a Fidesznek és Simicska Lajos óriásplakátjai helyett a Fidesz irodáira helyezi ki azt, amit a Fidesz valójában gondol az ország külpolitikai irányvonaláról”. A plakátokon egyébként szinte megtévesztően köszön vissza a Fidesz és a kormány kampányanyagainak szimbolikája.

Hozzáteszik: Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatása előtt három nappal arra hívják fel a figyelmet, hogy az elmúlt években “az Orbán-kormány politikája egyre inkább közeledik Putyinéhoz, és így az egész ország egyre távolabb kerül Európától”.

“Orbán Viktor a belpolitikában egyre több olyan intézkedést valósít meg, amely országunkat nem egy demokráciához, hanem a Putyini autoriter rendszerhez teszi hasonlatossá, míg külpolitikánk az ukrajnai válság közepén fűződik egyre szorosabbra Oroszországéval.” – áll a bejegyzésben. Hozzáfűzik, hogy a magyar nép nem erre szavazott.

A Humán PLatform ezért február 16-án 18 órára a Keleti Pályaudvarhoz tüntetést szervez, hogy Putyinra nemet mondjanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik