Belföld

Elnézést kért a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese

szerető szabolcs (szerető szabolcs)
szerető szabolcs (szerető szabolcs)

Szerető Szabolcs múlt pénteken felmondott, mert úgy értesült, hogy Simicska 180 fokos fordulatot hajt végre. Végül meggondolta magát és nyilatkozatban kért bocsánatot.

A Magyar Nemzetben jelent meg Szerető Szabolcsnak, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettesének nyilatkozata. Azt írja: múlt pénteken azt a számára megdöbbentő tájékoztatást kapta, hogy a Magyar Nemzet tulajdonosa, Simicska Lajos 180 fokos irányváltásra, értékrendje megtagadására akarja kényszeríteni a lapot. Ennek hatására beadta felmondását. Azonban „a mindenki számára érzékelhető valóság megcáfolta a radikális irányváltásról szóló hírt” – írja Szerető, aki szerint garancia volt számára, hogy D. Horváth Gábor lett a lap főszerkesztője, így visszavonta felmondását.

Szerető azt írja: elhamarkodott, rossz döntést hozott, ami sokakat megtéveszthetett és hamis következtetések levonására adhatott alkalmat, ezért elnézést kér. „Ráadásul egy vezető nem hagyhatja magára a kollégáit, a szerkesztőséget” – írta. „Semmi kedvem egy rossznak bizonyult döntés terhét cipelni. Mostani elhatározásom nem állásfoglalás senki ellenében, nincs politikai tartalma. Egyetlen üzenete: kiállás a Pethő Sándor által 1938-ban alapított Magyar Nemzet mellett. Ez a lap érték, amely semmi mással nem pótolható” – közölte a főszerkesztő-helyettes.

Múlt pénteken több, Simicska Lajoshoz tartozó médium – a Magyar Nemzet, a Lánchíd Rádió és a Hír TV – vezetői is váratlanul beadták felmondásukat. Simicska a történtek hatása alatt emlékezetes kirohanásban árulásnak nevezte a történteket, Orbán Viktort pedig nemes egyszerűséggel „gecinek”, amivel a köztük lévő érdekkülönbség nyílt konfliktussá vált.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik