Belföld

Beszólt a KDNP a TASZ-nak

A kisebbik kormánypárt megmondja, kinek nem kéne politizálni.

„A TASZ megint politizál. Nem kéne” – ezzel a címmel adott ki közleményt a Kereszténydemokrata Néppárt. A parlamentbe a Fidesz farvizén bejutó kereszténydemokraták közleménye szerint a Házasság Hete rendezvénysorozat a „liberális, magát jogvédő szervezetnek hívó Társaság a Szabadságjogokért céltáblája lett”.

A KDNP-nek az nem tetszik, hogy a TASZ a „Mondj igent!” elnevezésű kampányában kifogásolja, hogy jogfosztottak lettek azok a magyar családok, ahol nem házasságban, hanem élettársi kapcsolatban élnek.

A mikropárt felidézi, hogy az Alaptörvény úgy fogalmaz, hogy „a családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony”, így a szülő-gyermek kapcsolat alapján szerintük az élettársi kapcsolatban élők is családnak minősülnek. „Felháborítónak tartjuk, hogy a “tolerancia bajnokai” kirekesztő és hazug ellenkampányt szerveznek a családot és a házasságot értéknek megjelenítő rendezvény ellen” – írják közleményükben a KDNP-sek.

A TASZ korábban azt közölte, hogy nem hagyhatják válasz nélkül a Házasság Hete kirekesztő üzenetét, arra akarnak rámutatni, hogy számos, szeretetben és gazdasági közösségben élő párt nem véd a jog és számos olyan család van, amelyet a magyar állam nem tekint annak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik