Belföld

Schlecht Csabát könyvelő cég mellől reaktiválta Simicska

Magyar Nemzet (Magyar Nemzet, Hír tv, Lánchíd rádió, )
Magyar Nemzet (Magyar Nemzet, Hír tv, Lánchíd rádió, )

A Lánchíd Rádió élére most kinevezett régi harcostárs a régi gyanús ügyletek után egy családi könyvelő- és egy kereskedő-szolgáltató cég vezetőjeként húzta ki az elmúlt évtizedet Ürömön – írja a Népszabadság.

Az üzletember lakcímén bejegyzett, családi tulajdonú Schlecht Könyvelő Kft. a jogelődjét beleszámítva 1993-as alapítású. Ebben a cégben ügyvezető a Lánchíd Rádió új főszerkesztője. A Népszabadság szerint a könyvelőcég mindemellett meglepően ügyesen gazdálkodott, mert a szerény, néhány tízmilliós forgalom mellett a nyeresége rendre kitette a bevétel több mint a felét.

A Questor ’97 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. szintén 1993 óta létezik. Ebben Schlecht Csaba az alapítás óta máig az egyedüli vezető (míg a könyvelőcégben csak 2013 óta). A társaság forgalma nulla, nyeresége pár tíz- vagy százezer forint, 2009-ben indított a cég ellen végrehajtást a NAV és egy önálló bírósági végrehajtó is.

A 90-es években azonban egész másképp pörgött az üzlet, amikor az Orbán Viktor fiatalkori barátjaként számon tartott Schlecht egy cégben volt Orbán Viktorral, Simicska Lajossal, Kövér Szilárddal – Kövér László testvérével –, az Orbán Viktorhoz szintén közös iskolai élmények révén kötődő Varga Tamással – aki azóta csalás miatt börtönben is ült –, Stumpf Jánossal – az első Orbán-kabinetben a Miniszterelnökséget irányító Stumpf István testvérével –, vagy épp a jelenleg a NAV-ot vezető Vida Ildikóval. Schlecht nevét a Simicska-cégbirodalomhoz kapcsolódó aktákban a Népszabadág 2004-ig lelte fel egyes társaságok végelszámolójaként.

Mint az korábban kiderült, 1995-ben 13, a Fidesz gazdasági környezetéhez köthető társaság került át Schlecht Csabától az akkor Németországban élő török Kaya Ibrahimhoz, 1997-ben pedig három hasonló társaság az akkoriban szintén Németországban élő horvát Josip Tothoz. Mindkét vevőről kiderült, hogy korábban elvesztették a személyijüket. Mivel a vevőket a hivatalok hiába keresték, a társaságok adótartozásait nem sikerült beszedni, a rendőrség a nyomozást pedig bűncselekmény híján megszüntette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik