Belföld

Figyelmeztetést adtak ki a köd miatt

Öt megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben szerda hajnalban, napközben viszont akár 7 fokig is melegedhet a hőmérséklet csütörtökre pedig már fagyni sem fog.

Pest, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós sűrű köd miatt. Mint írják, hajnalban, reggel néhol gyenge ónos szitálás sem kizárt.

Szerda napközben javulnak a látási viszonyok. A párásság, illetve a köd fokozatos feloszlása után erősen felhős és napos időszakok és területek egyaránt lehetnek, csapadék nem várható. A Kisalföldön olykor élénk, másutt mérsékelt lesz az északnyugati, északi szél, sőt a középső területeken szélcsend is lehet. A hőmérséklet kora délután 2 és 7, késő este +3 és -4 fok között alakul.

Csütörtökön nyugaton eleinte erősen felhős, párás, ködös helyek is lesznek, majd ott is csökken a felhőzet, az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a változó irányú szél, csak a Kisalföldön élénkül meg a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű.

Pénteken a ködfoltok feloszlását követően kevés lesz a felhő, napos idő valószínű. Csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, a Kisalföldön élénkülhet meg a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik