Belföld

Amerikai-magyar nagyköveti üzenetek

Az Egyesült Államok budapesti nagykövete az átláthatóságot és a kiszámíthatóságot, leendő washingtoni nagykövetünk a párbeszéd fontosságát emelte ki az amerikai kereskedelmi kamara (AmCham) üzleti fórumán.

Colleen Bell szerint egy külföldön beruházó vállalat biztos akar lenni abban, hogy egy adott szabályt nem fognak önkényesen megváltoztatni egyik napról a másikra. A globális versenyben, amikor egy vállalat határoz egy beruházás helyszínéről, jellemzően az alapján dönt, hogy hol a leginkább átlátható a szabályozás – mondta.

Az amerikai nagykövet kitért az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett szabadkereskedelmi megállapodásra is. Szavai szerint félreértés, hogy egy ilyen megállapodás kizárólag az Egyesült Államoknak lenne előnyös.

Szemerkényi Réka: a párbeszéd fontosabb, mint valaha

Az idei év elején jó lehetőség kínálkozik arra, hogy új fejezetet nyissanak a magyar-amerikai kapcsolatokban, ami mindkét országnak előnyös lehet – mondta Szemerkényi Réka leendő washingtoni nagykövet.

A Magyarország és az Egyesült Államok közötti párbeszéd fontosabb, mint valaha, és Magyarország elkötelezett, hogy minden területen erősítsék a két ország közötti együttműködést.

A nagykövet a héten Washingtonba utazik, hogy elfoglalja állomáshelyét, és előreláthatóan február 23-án adja át megbízólevelét Barack Obama amerikai elnöknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik